Domov | Zgodilo se je | ZBOR ČLANOV ...

ZBOR ČLANOV MEDOBČINSKEGA DRUŠTVA DOMŽALE, KOMENDA, LUKOVICA, MENGEŠ, MORAVČE IN TRZIN

V petek, 15. 3. 2013, je potekal zbor članov medobčinskega Društva Sožitje Mengeš, ki združuje občine Domžale, Komenda, Lukovica, Mengeš, Moravče in Trzin. Zbrali smo se v gostišču Kovač na Količevem. Predsednica Društva, dr. Tatjana Novak, je prisrčno pozdravila prisotne, posebno še vabljene goste, gospo Matejo de Reya, direktorico Zveze Sožitje in gospoda Tonija Dragarja, župana občine Domžale ter opravičila podžupana Občine Mengeš, gospoda Boga Ropotarja. Gospa direktorica nas je seznanila s praznovanjem 50- letnice Zveze Sožitje, ki ga bomo praznovali v letošnjem letu, gospod župan pa nam je zaželel uspešno delo in nas seznanil z novimi načini pridobivanaja sredstev preko razpisov.

Obeležili smo svetovni dan Downovega sindroma, dan žena in materinski dan. Mamice, skrbnice in prostovoljke smo se razveselile pisanih cvetov prvih znanilk pomladi.
V zanimivem kulturnem programu so nastopili člani Glasbene skupine Strune, ki so iz svojih instrumentov izvabljali prijetne melodije. Plesna skupina Face se je zavrtela ob zvokih valčka in salse. Recitatorji so povedali pesmi o pomladi in mamah. Nekatere je napisala ga. Janka Jerman, mentorica pohodništva. Z zanimanjem smo prelistali Kapljice, glasilo društva.

Pregledali smo opravljeno delo v preteklem letu 2012 in začrtali program v letu 2013. Program dela društva tudi v letu 2013 sestavljajo štirje sklopi. V prvem sklopu skrbimo za izobraževanje, usposabljanje in ohranjanje psihofizičnega zdravja in znanj (glasbena skupina Strune igra na Ullvilla instrumente pod mentorstvom Stanke Kač, plesno skupino FACE vodi mentor Klemen Pirman, mentorica ustvarjalnih delavnic je Eva Plaznik, skupini za samopomoč OPTIMISTKE in ISKRICE se dobivata po dogovoru, predavanja za starše bo letošnje leto vodil prof. dr. Jože Ramovš z Inštituta Antona Trstenjaka, izobraževalni vikend seminar za družine bomo izvedli v oktobru ali novembru, v poletnem času pa se bodo družine in naši člani udeleževali izobraževalnih programov Zveze Sožitje). Drugi sklop sestavljajo rehabilitacijski programi, ki obsegajo športno vadbo pod vodstvom mentorja Leona Šimenca, bralne urice pod mentorsvom Vilme Novak, plavanje Halliwick pod mentorstvom Ahmada Mazena, pohodništvo pod mentorstvom Janke Jerman, skupino Mladi planinec pod mentorstvom Jurčka Nowakka, novinarski krožek KAPLJICE pod vodstvom mentorice Silve Drešar, hipoterapijo po dogovoru s Konjeniškim klubom Valentin Domžale, šporni festival na pedagoški fakulteti Ljubljana ter sprostitveni vikend seminar za osebe z motnjo pod vodstvim Vilme Novak in Jurčka Nowakka. Tretji sklop tvorijo družabne dejavnosti, kot so pustovanje, praznovanja, spomladanski in jesenski družinski izlet, pohodniški družinski izlet, piknik, izlet za starše in novoletno praznovanje. Četrti sklop sestavljajo tekmovanja, in sicer zimske in letne igre specialne olimpijade ter atletski miting in plavalni miting.

Vsi člani smo potrdili poročilo o delovanju društva v preteklem letu in se strinjali z obsežnim programom v letu 2013.
Ob prijetnem druženju se je popoldne hitro prevesilo v večer. Polni novega elana in prijetnih vtisov smo se zadovoljni vrnili domov.
Metka Mestek in dr. Tatjana Novak, Društvo Sožitje Mengeš