Domov | Dejavnosti | Taborjenje

Taborjenje

DRAGI TABORNIK!


Tudi ti že odštevaš dneve do konca šolskega leta? Ali še bolje, do začetka POČITNIC? Mi tudi!

ZDAJ PA POMEMBNO OBVESTILO ZATE IN ZA TVOJE STARŠE!

V BELEŽKI SI REZERVIRAJ TERMIN MED 29.6. IN 2.7.2019!

Ekipa vodnikov zate namreč tudi letos organizira že tradicionalni, 23. tabor v Turnšah!

Saj veš, tisti tabor, kjer se vsako leto za štiri dni prelevimo v skoraj čisto prave tabornike, ki skupaj s prijatelji noči prespijo v šotorih, ki se vozijo s kanuji, čofotajo v bazenu, se spuščajo po drči, se vedno kaj novega naučijo in se predvsem ZABAVAJO!
Letošnji tabor smo naslovili

SVET IGER!


Tebi in tvojim staršem zagotavljamo, da smo ustvarili res pester izbor najrazličnejših iger. Nekatere že poznaš, za nekatere boš slišal/a prvič, kakšno pa si bomo izmislili tudi skupaj!

Sedaj ko si izvedel/a temo ni več dvoma, kajne? Skupaj s starši izpolni prijavnico, ki jo pošiljamo v priponki in mi izpolnjeno pošlji nazaj. Poleg pošiljam še seznam opreme in vse potrebne informacije, ki jih potrebujete, predenj se tabor prične!

Postavljanje tabora bo v petek , 28.6.2019,  po 15 uri, podiranje pa v torek po zaključku programa. Udeležba je obvezna s strani vsaj enega od staršev. Če se postavljanja ali podiranja ne morete udeležiti, je pri tabornini potrebno doplačati 10€ na zamujeno aktivnost.
Brez skrbi, vse skupaj je bolj enostavno kot se sliši, prisotni pa bodo tudi naši izkušeni inštruktorji ;)

Cena taborjenja ostaja enaka kot vsa leta do sedaj.
Člani društva: 60€ za prvega otroka, 50€ za drugega, tretjega otroka, itd...
Nečlani društva: 100€ za prvega otroka, 90€ za drugega, tretjega otroka, itd...

Tabornino in stroške postavljanja in podiranja bomo poravnali tekom tabora, najraje po otvoritvi prireditve.


Prijave sprjemamo na naslednjih dveh elektronskih naslovih:
trd.turnse.cesenik@gmail.com & zali.hrovat@gmail.com.

Če so se ob branju tega zapisa pojavila kakšna vprašanja, naj nas tvoji starši le pokličejo in z veseljem bomo odgovorili nanje.

Nikar ne odlašajte s prijavo, obljubljamo, da Vam ne bo žal!
Se vidimo junija, do takrat pa: Z-D-R-A-V-O, zdravo, zdravo, zdravo!

Zala Hrovat, taborovodja
KONTAKT: 031499979


Na kratko o našem taborjenju  J

Poletje je čas za kratke rokave, brezskrbne dneve brez domačih nalog, kopalkanje in čas za druženje s prijatelji. In čas za taborjenje v naravi! Na obrobju vasi Turnše bomo v Turistično rekreativnem društvu Turnše – Češenik že 22(ja, dvaindvajseto!) leto zapored priredili taborjenje za naše najmlajše.

Ideja o taborjenju je pred davniiimi leti zrastla na zelniku idejne vodje tabora, sedajšnji starešine – Katje Jeraj Kolenko. V želji, da bi otrokom iz vasi popestrila počitniški dan in na njih prenesla nekaj taborniških veščin, je organizirala prvi počitniški taborni dan. In dogodivščina se je začela. Krajanom vasice Turnše in Češenik je prešlo v navado, da vsako leto ob zaključku šolskega leta svoje otroke pošljejo na taborjenje na prireditveni prostor.

Letos tabor prevzema Zala Hrovat. Prepričani smo, da ji bo z njeno zagnanostjo, pozitivnostjo in dobro voljo uspelo izpeljati super otroško taborjenje, na pomoč pa ji bo seveda priskočila ekipa pridnih vodnic in vodnikov:Ana, Ana, Anja, Ema, Urška, Miha, Gašper, Simon, Evgen, Andrej, starešina Katja Jeraj Kolenko in gospodar Alojz Kolenko. 

In kaj počnemo na taborjenju?

Najprej se seveda spoznamo ob zabavnih igricah. Otroci se nato prek igre razvrstijo v skupine oz. vode (razvrščeni so po starosti), vsak vod pa vodita dva vodnika. Vsak dan poteka po dnevnem redu. Tekom taborjenja obnovimo znanje nekaterih taborniških veščin, iščemo zaklad, ustvarjamo, se igramo, čofotamo na bazenu, raziskujemo gozd, noči pa prespimo v šotorih. Starejši vod (otroci od 12-15 let oz. po dogovoru) se tekom taborjenja udeležijo bivakiranja(traja en dan taborjenja). Svoje taborniško znanje morajo namreč uporabiti v 'divjini' gozda – sami si postavijo šotore s pomočjo šotork, izkopljejo kurišče, pripravijo drva, skuhajo večerjo, lotijo pa se tudi prav posebnega podviga – kraje zastave taboru. Upamo, da jim letošnje leto to preprečimo :) Vsak večer zaključimo ob tabornem ognju, kjer se družimo ob prepevanju taborniških pesmi.

     

 

Dnevni red

7.15 vstajanje za vodnike14.30 popoldanske aktivnosti
7.30 vstajanje za taboreče17.00 malica
7.40 jutranja telovadba17.15 nadaljevanje popoldanskih aktivnosti
8.00 jutranji zbor z dvigom zastave19.00 večerni zbor s spuščanjem zastave
8.15 zajtrk19.15 večerja
8.45 umivanje, pospravljanje in urejanje šotorov19.45 umivanje
9.45 pregled in ocenjevanje šotorov20.00 priprave na večer
10.00 dopoldanske aktivnosti21.00 večer ob ognju
13.00 kosilo in počitek po kosilu22.00 čas za spanjeNekaj dodatnih informacij za starše:

Obiski: v večernih urah, po zaključku dnevnega programa (od 21h dalje se nam lahko pridružite pri večernem ognju). Med dnevom obiski NISO dovoljeni!!, saj s svojo prisotnostjo motite potek programa.

Večer za starše: za več informacij spremljajte stenčas! Predvidoma bo večer za starše organiziran v soboto, 29.6.2019.

Cena tabora: 60€ za člane TRD TČ in 100€ za ostale udeležence. Za člane društva namreč del prijavnine pokrije TRD TČ. Včlanitev v društvo tekom leta ni možna!

V ceno taborjenja je vključeno:
• prehrana,
• izvedba programa,
• material za program,
• organizacija programa,
• majica.

V primeru odpovedi prijave pred taborjenjem se povrne del prijavnine, del pa se zadrži zaradi stroškov, ki so že nastali (vrednost znaša 20€).

Rok oddaje prijavnice:9.6.2019

Za ostale informacije se obrnite na zgornji e-mail naslova ali pokličite na telefonsko številko 031 499 979 (Zala), v času tabora pa spremljajte STENČAS, ki bo postavljen v taboru!
Prijavnico najdete na povezavi :)

www.srce-me-povezuje.si/UserFiles/File/trd-turnse-cesenik/prijavnica-2019(1).doc.
Seznam opreme za taborjenje 
pa najdete tukaj.