Kontakt
Društvo prijateljev mladine Trbovlje
Trg svobode 11
1420 Trbovlje
M: 041/618-414
E: dpm.trbovlje@siol.net
Koledar dogodkov

Trenutno ni napovedanih dogodkov.

10. ZASAVSKI HUMANITARNI TEK

Društvo prijateljev mladine Trbovlje, Igor Gošte in Mitja Duh želimo v letošnjem letu izvesti planirani 10. zasavski humanitarni tek ali 10 ur teka za ozaveščanje o cerebralni paralizi, ki je planiran za 7. maja 2021 med 9.00 in 19.00  v Športnem parku Rudar Trbovlje ali po ulicah Trbovelj.

 

 

Na njem bo Igor Gošte tekel simboličnih 10 ur za družine, ki imajo otroke ali odrasle s cerebralno paralizo.

 

Donacije za namen bomo zbirali med 15.aprilom 2021 in 15.majem 2021 na posebnem računu Društvo prijateljev mladine Trbovlje.

 

 

 

Društvo prijateljev mladine Trbovlje

 

Trg svobode 11

 

1420 TRBOVLJE

 

 

TRR: SI56 6100 0001 9204 698, odprt pri Delavski hranilnici

 

Namen: ZHT 2021

 

 

Sklic: SI00 10-2021

 

 


V tem času bodo omogočene tudi SMS donacije na 1919 s ključno besedo DPM5 pri operaterjih Telekom Slovenije, Telemach, A! in T-2

 

 

 

DRUŠTVO PRIJATELJEV MLADINE TRBOVLJE NA TRŽNICI

 DMPM NA MESTNI TRŽNICI

V sredo, 21 aprila 2021 smo prostovoljci društva na mestni tržnici ozaveščali o cerebralni paralizi in 10.  zasavskem humanitarnem teku in delili kartice pozitive ob dnevu za spremembe.

31. REGIJSKI OTROŠKI PARLAMENT

Danes je preko aplikacije ZOOM potekal 31.regijski otroški parlament za zasavske občine v organizaciji OZPM Hrastnik, kjer so sodelovali mladi parlamentarci iz Hrastnika, Trbovelj, Zagorja ob Savi, Litije in Šmartnega pri Litiji. Tema se nadaljuje iz preteklega leta Moja poklicna prihodnost. Otroci so tako razpravljali o 4 podtemah: Moj poklic: skrbi, pričakovanja, znanja in veščine; Poti do mojega poklica; Poklici sedanjosti in poklici prihodnosti; Slovenija, Evropa, svet - pozitivno, negativno, zanimivo in dodatni temi in sicer vpliv Covid-19 na izbiro poklica. Izbrani so bili predstavniki, ki bodo zasavsko regijo zastopali na 31. nacionalnem otroškem parlamentu, ki bo potekal 21.aprila, prav tako preko aplikacije ZOOM. Občino Trbovlje bo zastopal Žiga iz OŠ Trbovlje.

DAN ZA SPREMEMBE 2021

Društvo prijateljev mladine in ZMŠT ob podpori Občine Trbovlje letos skupaj pripravljamo aktivnosti v okviru Dneva za spremembe 2021, ki ga vsako leto organizira Slovenska Filantropija.

Letošnji Dan za spremembe poteka pod geslom "Premagajmo osamljenost".

DPM bo na ta dan poskrbel da po Trbovljah krožijo kartice pozitive.

ZMŠT pa bo v vseh zasavskih občinah razobesil Koščke sreče, plakate, katerih namen je, da na vaša usta izvabimo nasmeh in v vas prebudimo občutek za solidarnost. Plakati so oblikovali mladi prostovoljci v okviru projekta Evropske solidarnostne enote.

VIRTUALNE ZIMSKE DOGODIVŠČINE 2021

Zimske počitniške dejavnosti so tokrat potekale virtualno. Program smo skupaj pripravili DPM Trbovlje, DPM Zagorje ob Savi, VGC Zasavje in Zavoda za kulturo Delavski dom Trbovlje. Otroci so tako skupaj z nami vsak dan igrali kolo presenečenja, kviz, spoznavali cirkuške vrgolije, ustvarjali lutke in pripravili stilski izziv. Teden je kar prehitro minil z željo, da se naslednje počitnice vidimo v živo.