Kontakt
Šmarski tamburaši

Minka Savšek (predsednica društva)
Mala Kostrevnica 10a
1275 Šmartno pri Litiji
M: 041 573 857041 573 857
E: minka.savsek@gmail.com

Štefan Vidic (umetniški vodja)
Valvazorjeva ulica 24
1275 Šmartno pri Litiji
M: 040 219 788040 219 788
E: esencar@gmail.com
Koledar dogodkov

Trenutno ni napovedanih dogodkov.

Letni koncert 2017

Orkester, pod vodstvom dirigenta Štefana Vidica, je v soboto, 1. aprila, izvedel letni koncert. Večer tamburaških melodij je potekal v Kulturnem domu Šmartno. V prvem delu smo zaigrali skladbe, s katerimi smo marca 2017 na tekmovanju v Ajdovščini dosegli zlato priznanje, v drugem delu koncerta pa smo predstavili razne znane melodije, ob katerih so poslušalci tudi zapeli.

KONCERT LATINO MARTINI 8

Mladinska skupina Tamburaškega orkestra Šmartno je 26. novembra izvedla tradicionalni, že osmi koncert LATINO MARTINI. Vse skladbe so izvedli skupaj z gosti, Petrovimi tamburaši iz Šempetra. Na koncertu so sodelovali solisti: Klara Veteršek, Matevž in Darko Vidic, Nina Baš in Domen Malis. Program je povezoval stand up komik Aleš Novak.

Tamburaški letni koncert, Šmartno, 2016

Tamburaški orkester Šmartno je z domačim MPZ Cum anima predstavil vrsto znanih melodij.

Šmarski tamburaši med najboljšimi v Sloveniji

V soboto, 16. aprila 2016, smo se šmarski tamburaši udeležili  36. srečanja tamburašev in mandolinistov Slovenije. V gledališki in koncertni dvorani Lendava so se zbrali najboljši tamburaški sestavi iz vse Slovenije. Člani Tamburaškega orkestra Šmartno pod vodstvom dirigenta Štefana Vidica smo osvojili zlato priznanje in s tem dokazali, da ohranjamo kakovost orkestra na nivoju, ki smo ga dosegali tudi v letih, ko je orkester vodila Helena Vidic. Na tekmovanju smo zaigrali Plesno uverturo Črta Sojarja Voglarja, Tenzijo Mateja Kastelica in Trn v peti Helene Vidic.

Sneženi Latino Martini 7

Ta večer je bil nekaj posebnega v tradiciji koncertov "Latino Martini", ki jih že sedmo leto prireja šmarski tamburaški orkester, saj smo poslušali skupno igro dveh orkestrov. S šmarskim mladinskim orkestrom so namreč vse skladbe v en glas odigrali Petrovi tamburaši iz Šempetra.
V prvem delu koncerta so zazvenele popevke, v drugem delu pa so naša ušesa pobožale skladbe Latinske Amerike. Sodelovali so solisti Klara Veteršek, Matevž in Darko Vidic ter Evgen in Domen Malis. Naša srca pa so osvojili tudi pevci domačega mešanega pevskega zbora Cum anima.
Med glasbo smo poslušali še enkratno pravljico o Črvu in Tekili, ki jo je predstavil avtor sam, skladatelj Črt Sojar Voglar. Povezovalka programa je bila Andreja Štuhec.