Kontakt
Tamburaški orkester Šmartno
www.facebook.com/tamburaski.smartno/

Aleksandra Bratun (predsednica društva)
Vnajnarje 2
1000 Ljubljana
M: 040 804 018
E: bratun.aleksandra1@gmail.com

Štefan Vidic (umetniški vodja)
Valvazorjeva ulica 24
1275 Šmartno pri Litiji
M: 040 219 788
E: esancar3@gmail.com
Koledar dogodkov
9. marec 2019, ob 19.00 uri

Letni koncert 2019

Kulturni dom Šmartno pri Litiji
 
23. marec 2019

Regijsko srečanje tamburašev

Ajdovščina
 

Božični zvoki tamburic v cerkvi sv. Martina

 Na "Štefanovo", 26. decembra 2018, smo tamburaši popestrili jutranjo mašo v Šmarski cerkvi. Kljub decembrskim temperaturam, se je cerkev sv. Martina dobro napolnila in prisluhnila tamburaškim priredbam božičnih skladb. 
Božično vzdušje smo zaključili z nastopom 13. januarja 2019 v cerkvi sv. Nikolaja v Litiji.


Miklavžev koncert v Zidanem Mostu

 8. decembra 2018 so nas Mešani pevski zbor Spev iz Zidanega Mostu povabili k sodelovanju na njihovem Miklavževem koncertu. Tamburaši smo z veseljem privolili in pripravili raznovrsten glasbeni program, ki je zajemal tako božične skladbe kot tudi klasične in originalne tamburaške ter narodno-zabavne skladbe, ki smo jih za zaključek koncerta zaigrali in zapeli skupaj z zborom. 

10 LATINO MARTINI!

11. 11. 2009                                                            24. 11. 2018
športna dvorana Gimnazije Litija                  športna dvorana Pungrt 
Latino Martini 1                                                      Latino Martini 10

Tradicionalen in vsem dobro poznan Latino Martini je že deseto leto zapored napolnil vse sedeže v dvorani. Pod umetniškim vodstvom Štefana Vidica smo pripravili pester glasbeni program s popularnimi, rock, jazz ter seveda latino ritmi, ki so jih posebej obarvali letošnji pevski solisti: Darko Vidic, Urška Strnad in Gal Mavretič. S svojimi izvrstnimi in zabavnimi vložki nas je vse v dvorani nasmejal voditelj koncerta Luka Bregar. Devet tamburašev je za svojo pridnost in delo pri tamburaših dobilo tudi Gallusovo priznanje, ki sta jih podelila župan občine g. Rajko Meserko in predstavnica OI JSKD Litija ga. Rosana Maček.

Vsem obiskovalcem se zahvaljujemo za obisk in podporo, nastopajočim pa za odlično sodelovanje!
www.srce-me-povezuje.si/smarskitamburasi/index.php

Popotovanje od Čateža čez Šmartno v Bruselj

 12. oktobra 2018 smo se Šmarski tamburaši v družbi KUD Popotovanje Frana Levstika Čatež odpravili na izlet v Bruselj, na povabilo poslanske skupine evropskega poslanca, g. Lojzeta Peterleta.
S člani mešanega pevskega zbora Kres in ostalimi člani Čateškega društva smo sklenili nova poznanstva in prijateljstva, medtem ko smo obiskali večja evropska mesta kot so: Achen, Bruselj, Brugge, Luksemburg in Strassbourg. Zbor hebrejskih sužnjev, Slovenija od kod lepote tvoje, Ej prijatelj, Tri planike, je le nekaj skupnih skladb, ki so odzvanjale pred Evropskim parlamentom v Bruslju. V spominu nam bo za zmeraj ostal obisk pomembnejših evropskih institucij (Evropski parlament, Svet Evrope, Evropski svet, Muzej evropske zgodovine) kakor tudi degustacija svetovno znanih vafljev in piva ter znameniti Atomium.
Domov smo se vrnili polni novih izkušenj in prijateljstev vedoč, da to ni naš zadnji skupni glasbeni projekt.
www.srce-me-povezuje.si/smarskitamburasi/index.php

38. Festival tamburašev in mandolinistov Slovenije 2018

 V soboto, 14. aprila 2018, je v Dvorani Upravno-kulturnega središča Mokronog potekalo 38. srečanje tamburašev in mandolinistov Slovenije. Na festivalu, ki je bilo tekmovalnega značaja sta nastopila dva otroška tamburaška orkestra, 2 tamburaški skupini ter 6 tamburaških orkestrov iz Slovenije in gostujoči tamburaški orkester. Tekmovanje je spremljala strokovna žirija v sestavi mag. Damir Zajec, Vladimir Hrovat in hrvaški strokovnjak Igor Kudjeljak.

Tamburaški orkester Šmartno smo izvajali tri pesmi:

  • Belokranjske ljudske, prir. Helena Vidic: OB KOLPI SEM DOMA
  • Jean Sibelius, pri. Štefan Vidic: VALSE TRISTE, op.44
  • Božo Potočnik: SUNČANE RAVNI
Priigrali smo si ZLATO priznanje in zasedli 2. mesto s 94,33 točkami!!