Kontakt
Tamburaški orkester Šmartno
Facebook
YouTube
tamburasi.smartno@gmail.com

Aleksandra Bratun (predsednica društva)
Vnajnarje 2
1000 Ljubljana
M: 040 804 018
E: bratun.aleksandra1@gmail.com

Štefan Vidic (umetniški vodja)
Valvazorjeva ulica 24
1275 Šmartno pri Litiji
M: 040 219 788
E: esancar3@gmail.com
Koledar dogodkov
26. maj 2019, ob 11.00 uri

Promenadni koncert

Staretov trg


Več >>
29. maj 2019, ob 14.00 uri

Odprtje spomenika Davorinu Hostniku

Šmartno pri Litiji
 
Več >>

Zlata plaketa in posebno priznanje!

 11. maj 2019 je še en datum, ki si ga bomo šmarski tamburaši posebej zapomnili! Na Ptuju je potekal 39. festival tamburašev in mandolinistov Slovenije, kjer se je predstavilo devet najboljših orkestrov in skupin po izboru strokovne komisije z regijskih srečanj po Sloveniji. 

Tamburaški orkester Šmartno si je s svojim programom pod naslovom Vsakdanje življenje v molu - po Rusko priigral zlato plaketo in priznanje za vzorno sestavo programa z obrazložitvijo!

Hvala vsem, ki nam stojite ob strani in nas podpirate, predvsem pa čestitke vsem tamburašem!

Album

Postani tamburaš/tamburašica!

 Tamburaši iščemo okrepitve!
 
Ne oklevaj! Pridi in se nam pridruži! 

Pri nas dobiš instrument, notno gradivo, glasbeno znanje,
odrske izkušnje in odlično družbo!

Vse kar potrebuješ je interes in dobra volja!

 

200. letnica rojstva Jurija Humarja na Primskovem

 V soboto, 13. aprila je bila v dvorani gasilskega doma na Primskovem spominska slovesnost ob 200. letnici rojstva humanista, duhovnika in zdravilca Jurija Humarja, ki je kot duhovnik služboval na Primskovem kar 14 let in je tu tudi pokopan. 
Prireditev so organizirali Etnološko društvo Jurija Humarja, Knjižnica Litija in Občina Šmartno pri Litiji. V kulturnem programu so sodelovali Tamburaški orkester Šmartno in ženska pevska skupina Gartrože s Primskovega.

Slike

Uspešni na regijskem!

Člani tamburaškega orkestra Šmartno so se v soboto, 23. marca 2019 odpravili v Ajdovščino na regijski tematski koncert v sklopu 39. festivala tamburašev in mandolinistov Slovenije. Naslov tematike, ki so jo tamburaši pripravili za letošnji festival se imenuje: Vsakdanje življenje v molu - po Rusko, in temu primerno pripravili tri skladbe z ruskimi motivi. Strokovna komisija jim je namenila veliko pohval in jih nagradila z udeležitvijo na državnem srečanju, ki bo 11. maja na Ptuju!

Tamburaški koncert

Lepo pomladno soboto, 16. marca, smo tamburaši že v jutranjih urah začeli s pripravami na naš letni koncert. Kulturni dom Šmartno smo preoblekli v odtenke rdečih cvetov in si tudi sami nadeli rdečo barvo, ki simbolizira občinske barve občine Šmartno pri Litiji. Ob sedmi uri zvečer so dvorano napolnili naši zvesti poslušalci in nas z močnimi in dolgimi aplavzi nagrajevali cel koncert. Program je povezovala ga. Andreja Štuhec, popestrili pa so ga člani Mešanega pevskega zbora Kres iz Čateža. Za lepe spomine na koncert sta poskrbela fotograf Uroš Pušnik in snemalec Lojze Flisek.
Vsem, ki ste prišli in nas podprli, iskrena hvala!
Vaši tamburaški :)