Na posvetu o kulinariki pri prof. dr. Bogataju
S priznanim slovenskim etnologom, prof. dr. Janezom Bogatajem smo se pogovarjali o lokalni kulinariki kot priložnosti za obogatitev turistične ponudbe ter ohranjanje kulinarične dediščine.
V okviru izobraževanja, ki so ga organizirali na Razvojnem centru Srca Slovenije, smo se udeležili predavanja na temo lokalne kulinarike, ki je potekala s prof. dr. Janezom Bogatajem. Na njej je bilo govora o lokalni kulinariki kot priložnosti za razvoj turistične ponudbe, saj si vse več ljudi želi okustiti pristno lokalno hrano.
Ker bomo v okviru projekta Dobrote iz srca, ki je podprt s sredstvi LAS Srca Slovenije med drugim tudi izdali knjižico z recepti smo se na srečanju z njim posvetovali, kako se lotiti priprave takšne knjige. Poleg uporabnih usmeritev in napotkov smo od prof. dr. Bogataja dobili tudi nove ideje za kulinarične projekte v prihodnje.
Knjižico z recepti, ki bo vključevala lokalno hrano in ljudi iz Polšnika in Jablaniške doline bomo pripravili skupaj z Društvom Laz, ki je partner na projektu Dobrote iz srca. Pripravo knjižice bo vodila naša članica Amalija Kadunc, ki vsako leto tudi pripravi strokovno podlago za predstavitev starih kmečkih običajev, ki se prikažejo na tradicionalni prireditvi kmečki dnevi, ki jih organizira naše društvo.
Ker bomo v okviru projekta Dobrote iz srca, ki je podprt s sredstvi LAS Srca Slovenije med drugim tudi izdali knjižico z recepti smo se na srečanju z njim posvetovali, kako se lotiti priprave takšne knjige. Poleg uporabnih usmeritev in napotkov smo od prof. dr. Bogataja dobili tudi nove ideje za kulinarične projekte v prihodnje.
Knjižico z recepti, ki bo vključevala lokalno hrano in ljudi iz Polšnika in Jablaniške doline bomo pripravili skupaj z Društvom Laz, ki je partner na projektu Dobrote iz srca. Pripravo knjižice bo vodila naša članica Amalija Kadunc, ki vsako leto tudi pripravi strokovno podlago za predstavitev starih kmečkih običajev, ki se prikažejo na tradicionalni prireditvi kmečki dnevi, ki jih organizira naše društvo.
