Domov | Aktualno | Tradicionalne jedi in ...

Tradicionalne jedi in njihova sodobna uporaba

Kulinarična delavnica, ki bo potekala v četrtek, 16. 1. 2014 v Gostilni Pustov mlin bo obudila stare že pozabljene lokalne recepte. Okusili bomo lahko jedi pripravljene na sodoben način, skupaj pobrskali po spominu in zapisali recepte, sestavljali jedilnike in spoznali dobro prakso umestitve tradicionalnih, lokalnih jedi na jedilnike kot dodatno turistično ponudbo.

Delavnica je namenjena ponudnikom iz Jablaniške doline in Polšnika, ki sprejemate goste na svojih domačijah, turističnih kmetijah in gostilnah in bi želeli v svojo ponudbo vključiti lokalne jedi iz našega območja.

Potekala bo v Gostilni Pustov mlin od 13.00 do 16.00 ure.

Program:

13.00 - 13.30
Mija Bokal, etnologinja iz Razvojnega centra Srca Slovenije bo predstavila pomen kulinarične dediščine in na primeru dobre prakse, umestitev tradicionalnih, lokalnih jedi na jedilnike kot dodatno turistično ponudbo območja.

13.30 - 14.30
Darja Povše iz Gostilne Pustov mlin bo pripravila nekaj, morda že pozabljenih lokalnih jedi in predstavila možnosti njihove sodobne uporabe v gostinski ponudbi. Sledila bo degustacija pripravljenih jedi.

14.30 - 16.00
Jelka Babič iz Društva za razvoj podeželja Laz bo moderirala pogovor z udeleženci, s katerimi bomo skupaj zbirali tradicionalne lokalne recepte. Sledila bo predstavitev starih receptov zbranih po skupinah in sestavljanje jedilnikov, ki bi se lahko umestili v gostinsko ponudbo, kot dodatna zanimivost območja.

Delavnica je namenjena osvojitvi novih znanj s področja kulinarike in je za udeležence brezplačna, aktivnosti sofinancira LAS Srce Slovenije.

Svojo udeležbo potrdite Marinki Bevc na številko 031 285 321 do srede, 15. 1. 2014.
Vljudno vabljeni!

Vabilo pdf.