Domov | Aktualno | Kulinarično potepanje po ...

Kulinarično potepanje po Pomurju

V soboto, 10. maja 2014 v okviru projekta Dobrote iz srca organiziramo za člane društva ogled dobrih praks s področja kulinarike v Pomurju. Spoznali bomo prakse s področja vključevanja lokalne kulinarike v turistično ponudbo, ohranjanje starih jedi, dopolnilne dejavnosti na kmetiji povezane s pridelavo oz. pripravo hrane, dobro prakso skupne pripravljalnice hrane, izkušnje in prakse trženja ter prodaje kulinaričnih izdelkov ter pridelkov.

Pripravili smo zanimiv dan v katerem bomo spoznali:

  • Razvoj in proizvodnja tipičnih lokalnih produktov in odpiranje tržnih poti s sodelovanjem posameznikov, kmetij z zadrugo Pomelaj (Velika Polana).
  • Dober primer dopolnilnih dejavnosti na kmetiji na področju kulinarike: obisk kmetije, ki ima čokoladnico, predelavo mesnin in vinsko klet.
  • Trženje zelenjave in promocija kmetije s pomočjo prireditev – obiskali bomo »špargeljado«.
  • Pomen marketinga za prodajni uspeh: obisk proizvodnje paradižnika pod blagovno znamko Lušt.
  • Tipično »turistično« kosilo iz lokalnih specialitet, ki ga bomo zaužili ob koncu ogledov.
Skupaj se bomo potrudili za prešerno razpoloženje. Vodila nas bo Mojca Hauptman.

Odhod avtobusa bo v soboto, 10. maja 2014 ob 6 uri zjutraj s parkirišča pri rastlinjaku na Bregu in pobiranje udeležencev po dolini navzgor, do Velike Preske (okoli 6:20), preko Polšnika in Tep. Predviden povratek je v večernih urah in razvoz v obratni smeri.

Prijave zbiramo do torka, 6. 5. 2014 na telefonski številki: 031 285 321 do zapolnitve mest (vsako društvo ima na voljo 25 mest za svoje člane). Ogled dobrih praks je del projekta Dobrote iz srca, ki je sofinanciran s sredstvi LAS Srce Slovenije.

Vljudno vabljeni!

 
Vabilo pdf.