Domov | Zgodilo se je | Prenos kulinaričnega ...

Prenos kulinaričnega znanja: tečaj peke piškotov

Delavnica, ki je potekala 10. decembra v gostilni Pustov mlin je bila namenjena otrokom od 1. do 5. razreda osnovne šole. Članice društva smo za otroke pripravile brezplačno delavnico, katere namen je bil prenos znanja od izkušenih pekaric na naše mlade udeležence. Otroci so oblikovali in pod vodstvom gospe Marinke Bevc ter Izabele in Zdenke napekli svoje piškote.

Najprej smo se lotili izdelave znamenitih Marinkinih orehovih rogljičkov. Marinka je za le-te dobila znak kakovosti na Ptujskih dobrotah. Pokazala je kako se rogljički oblikujejo in razložila, kako se izognemo zapečenih konic rogljičkov.


Sledile so linške oči in medenjaki.Preizkusili smo se tudi v izdelavi kokosovih piškotov iz testomata.


Marinka nam je pokazala pripravo slastne krhke pite.


Seveda smo pečene piškote takoj morali poskusiti. Na koncu smo se še slikali, nato pa smo te sladke dobrote hitro pospravili v posode in jih nesli domov, da se tudi naši domači posladkajo z njimi.
 

Tečaj je bil ena od aktivnosti projekta Dobrote iz srca namenjen prenosu kulinaričnega znanja med generacijami. Recepte je pripravila Marinka Bevc. Delavnica je sofinancirana tudi s strani LAS Srce Slovenije.

Slike iz tečaja si lahko ogledate v galeriji.