Domov | Zgodilo se je | Usposabljanje članic za ...

Usposabljanje članic za varno delo z živili

Na usposabljanju, ki je bilo izvedeno v začetku decembra je, Petra Privšek Konjaćič, strokovnjakinja za varno delo z živili usposobila udeleženke ter predstavila, kako pravilno shranjevati in označevati izdelke. Interes je bil velik, potrdilo o opravljenem tečaju iz varnega dela z živili je pridobilo 30 udeleženk, od tega 17 iz DPŽD Polšnik.

Eden od pogojev za prodajo peciva in pekovskih izdelkov je tudi opravljen tečaj higienskega minimuma, zato smo članice, ki bodo v prihodnje v okviru društva pekle ali ponujale pecivo v okviru prireditev, usposobili za varno delo z živili.

Usposabljanje je bilo izvedeno v okviru projekta Dobrote iz srca, ki je financiran iz LAS Srce Slovenije in je namenjeno članicam DPŽD Polšnik ter Društva Laz. V sklopu projekta so se med drugim uredili pogoji za peko in prodajo peciva in drugih pekovskih izdelkov članic v okviru obeh društev. S projektom smo tako urediti zakonske zahteve, kot tudi izdelati celostno podobo, identificirati možne prodajne poti in na področju kulinarike usposabljati članice ter prenašati znanje s tega področja na mlajše generacije.  

Vabilo najdete na tej povezavi.

Slike iz uposabljanja si lahko ogledate v galeriji.