Domov | Zgodilo se je | Zeliščarska delavnica

Zeliščarska delavnica

V sredo, 12.11. 2014 se je 15 članic DPŽD Polšnik udeležilo zeliščarske delavnice na domačiji Pivec. Ga. Jožica Bajc Pivec nas je povabila v svojo prijetno toplo delavnico in nam tam pripravila vsestransko domače zeliščno mazilo.


Ga. Joži Bajc Pivec je pred nami segrevala kokosovo maščobo in vanjo v točno določenih razmerjih vsipavala štiri različna zelišča in ostale sestavine.
 







 







Seveda nam je z veseljem odgovarjala na vprašanja in nam povedala tudi več drugih receptov, ki nam vedno lahko pridejo prav. Tako smo dobile super recept za zeliščni čips, katerega smo tudi probale, vegeto, deodorant, mazilo za ustnice in še kaj bi se našlo. Vse smo si pridno zapisovale.
 








 
 





Po končani izdelavi mazila smo si šle ogledati njeno "skladišče" zelišč in tudi zelo lepo poslikano vinsko klet. Nekatere so si privoščile kozarec dobrega vina. Na mizah pa nas je čakal pirin kruh, ki ga je spekel njen pridni mož in dve vrsti zeliščne skute. Bilo je res zelo okusno.
 
 
Ker pa je ena od udeleženk imela ravno takrat rojstni dan, ji je ga. Joži podarila nekaj iz svoje "kolekcije" domačih dobrot...
 

In smo ji vsi skupaj zapeli tudi pesem "Vse najboljše".



In na koncu je sledila ena vesela gasilska.
 

Z vsestranskim mazilom, literaturo in na novo pridobljenim znanjem smo se pozno popoldne odpravile proti domu.

Če katero zanimajo zelišča in njihova uporaba, pa ste lepo vabljene vsako tretjo soboto v mesecu na domačijo Pivec, kjer bo ga. Jožica na svojih delavnicah predajala naprej svoje znanje in izkušnje.