Domov | Zgodilo se je | Srečanje s članicami ...

Srečanje s članicami Društva podeželskih žena Lukovica ob materinskem dnevu

Štiri članice Društva podeželskih žena in deklet Polšnik: Izabela, Marinka, Zdenka in Marija smo se z veseljem odzvale povabilu Društva podeželskih žena Lukovica in se odpravile na srečanje v Lukovico. Zbrale smo se v čudoviti okolici Gradiškega jezera, kjer je bilo zbirno mesto. Tam smo se srečale še z ostalimi povabljenimi društvi ter županom Lukovice, g. Matejem Kotnikom.

Društvo podeželskih žena Lukovica že tradicionalno organizira srečanje in pohod okoli Gradiškega jezera ter druženje in pogostitev na koncu pohoda za članice.

Najprej smo imele jutranjo pogostitev, sledil je pozdrav organizatorke srečanja, pozdrav župana, nastop otrok iz vrtca. Potem smo se odpravile na pohod okrog jezera, ki nam je vzel eno uro zmerne hoje.

Gradiško jezero je umetno jezero, ki so ga zgradili za zadrževanje hudournikov ob štajerski avtocesti. Okoli jezera se nahaja sprehajalna krožna makadamska pot, dolga nekaj več kot štiri kilometre. Primerna je za sprehode s psi, majhnimi otroki z vozički, pa tudi za tek in kolesarjenje.















Po pohodu je na cilju sledil krajši program, ki so ga pripravile članice DPŽ Lukovica,imele smo tudi besedo povabljene gostje. Župan je vsaki udeleženki čestital in podaril nagelj za materinski dan. Prav tako je društvo poskrbelo za domače dobrote in toplo pijačo, ki nam je prišla zelo prav, saj se je kmalu po začetku prireditve ohladilo in je začelo deževati na pol poti. Kljub temu smo pod dežniki vztrajale do konca.


Podeželske ženske si premalokrat vzamemo čas zase in ta prireditev nas je spodbudila, da si ga vzamemo in vsaj en dan brezskrbno uživamo.

Kljub dežju, ki nas je na srečo pregnal šele po končni prireditvi, smo se imele zelo lepo. Z veseljem se bomo udeležile srečanja tudi naslednje leto in si na ta način privoščile malo razvajanja.