Domov | Zgodilo se je | KUHARSKA DELAVNICA V ...

KUHARSKA DELAVNICA V GOSTILNI PR`ČOP V PODKUMU

Letos smo se članice Društva podeželskih žena in deklet Polšnik odločile za malo drugačno kuharsko delavnico. V četrtek 19.04.2018 smo se zbrale pred Gostilno PR' ČOP v Podkumu, kjer nam je mojster g. Lojze Čop pripravil kuharsko delavnico.

Najprej nas je g. Lojze vse skupaj prav lepo pozdravil ter povabil v viteško dvorano. Tam je bilo na treh mizah že vse lepo pripravljeno za našo delavnico. Posedle smo se za pripravljene mize, naročile pijačo in prisluhnile g. Lojzetu, ki nam je najprej razdelil recepte za jedi, katere je vključil v delavnico. Potem smo si umile roke, zavezale predpasnike in postavile po skupinah k mizam, kjer smo pripravljale šest jedi. Seveda brez mentorja ni šlo, tako je g. Lojze hodil od skupine do skupine in razložil ter pokazal primer, kako se mora narediti določena jed.




 







    

 
 






 

  











Delale smo naslednje jedi:
Piščančje rezine z mehiško zelenjavo!












   
Svinjsko roladico s kostanji, rdečo in zeleno papriko ter grahom!



 










 












Dvobarvno roladico s pršutom in kremnim sirom!
















 





















 
Pirino kašoto s kranjsko klobaso, zelenjavo in smetano!















Skutino pito s čemažem!



























Kostanjevo kremo z borovnicami, jagodami in piškotom!



























Uspelo nam je skuhati in pripraviti res odlične jedi s pomočjo odličnega mojstra kuhanja
g. Lojzeta Čopa. Ko je bilo vse kuhano, pečeno, pripravljeno smo hrano zložili v ogrevane posode in pladnje. Sledilo je skupinsko slikanje in catering ponudba jedi, ki smo jih z veseljem degustirale. Najlepša hvala g. Lojzetu za odlično izvedeno delavnico in seveda dvajsetim članicam društva, ki so si vzele čas v lepem vremenu ter prišle in sodelovale na delavnici. Upam, da se kmalu srečamo ob podobnih delavnicah.


Foto: Tanja Bučar
Zapisala: Marinka Bevc