Domov | Zgodilo se je | DELAVNICA PEKA PECIVA V ...

DELAVNICA PEKA PECIVA V DOMU TISJE

Letos smo že četrto leto zapored sodelovale z delavnico peke peciva v Domu Tisje, Črni potok. Delavnico smo prostovoljno izvajale Nada Kokalj in Marinka Bevc v torek 5.6.2018 v pripravljeni kuhinji doma, kjer so naju veselo pričakali stanovalci in osebje doma.

Bil je torek zjutraj, ko smo se pripravljale in odpravljale na delavnico v Dom Tisje. Ko smo prispele do doma so nas sprejeli, razložile smo vso robo za delavnico v kuhinjo, kjer je bila namenjena za delavnico. Potem smo najprej oddale robo, ki smo jo že spekle doma, da so lahko obiskovalci delavnice takoj poskusili naše dobrote. Malo se pogovorili kaj bomo delale, se predstavile in si pripravile sestavine, posodo in pekače. Nekaj testa smo tudi zamesile že doma, da smo lahko pričele z izdelovanjem piškotov in peciva. Vsaka je delala svoj izdelek, obiskovalci pa so lepo prepevali in sestavljali jedilnike kaj bi jedli za cel teden s svojimi nadrejenimi in družabniki. Nada Kokalj je prispevala za delavnico potratno potico, orehe, rumove polmesce in pehtranov biskvit. Alenka Sirk je prispevala odlične slanike. Marinka Bevc je spekla biskvit s sadjem, linške, kokosove, navadne piškote in breskvice. Hvala članicam za prispevek  dobrot na delavnici. 
                                  
 
                                         
 
    


























   
Hitro so minile ure druženja na delavnici, stanovalci so odhajali na kosila. Z Nado pa smo še dokončali z delom. Hvala osebju in stanovalcem Doma Tisje za lep sprejem, druženje in pogostitev.

Zapisala: Marinka Bevc