Domov | Aktualno | DRUŽBENO KORISTNO ...

DRUŽBENO KORISTNO PROSTOVOLJNO DELO.

Sekcija za zelišča pri ŠD Javor vabi prostovoljce in prostovoljke na družbeno koristno delo pri urejanju Javorske energijske in učne poti, ter njene okolice. Pričeli bomo z junijem in končali s koncem septembra. Seveda ni potrebno biti udeleženec ves čas. Za dolžino terminov se dogovorimo.
Lahko boste bivali med tednom pri nas ali dnevno prihajali in odhajali.. Zagotovimo vam obrok ali obroke in po delu razne animacije. Pišite nam na koninaj@mail.amis.net ali nas pokličite na 041 614 536 in se dogovorimo.


Delo bo pod mentorstvom v skupinah, ki se bodo ločile po projektnih nalogah. V naravi z naravo boste spoznavali in osvajali razna dela, med drugim tudi spoznavanje zdravilnih zelišč. Za zainteresirane bo organiziran tečaj preživetja v naravi, iz narave.
Za člane projektnih skupin, ki bodo med tednom bivali pri nas bo organizirana prehrana, trije obroki dnevno, ob slabem vremenu pa pohodi in izleti. Med njimi tudi kopanje.

Staršem, ki bi radi, da sinovi, hčerke, pridobijo osnovne delovne navade in so rahlo neposlušni, nudimo petdnevno bivanje pri nas, ki ne bo brezplačno in se lahko ponavlja. Organizirane bodo posebne skupine s posebnim programom, z dva do štirimi člani zaradi lažjega vodenja.

Delo se bo opravljalo sedem ur dnevno s popoldanskimi prostočasnimi dejavnostmi.
Dnevnim prostovoljcem bo nuden en obrok, petdnevnim trije dnevno.
Kdor nebo spoštoval dogovorov bo dobil dodatne zadolžitve.
Za predloge staršev in udeležencev smo dovzetni, a pravila sodelovanja so za izpolnjevanje, ne kršenje.
Eno od pravil je, da je za vsako uro dela deset minut počitka, po štirih urah, ali po dogovoru z vsemi udeleženimi, sledi pol ure za obrok in še dve uri dela. Vsakodnevno se bomo dogovorili za obseg in količino dela.

Kakršnekoli zdravstvene zadržke je potrebno sporočiti pred nastopom izvajanja projektov.