Domov | O nas | O društvu

O društvu

Naš začetek sega v prejšnje tisočletje, natančnejše v leto 1998, kar pomeni, da imamo za seboj kar nekaj izkušenj. Smo kot  ¨tavžentrožca¨, dobri na mnogih področjih.
Danes, smo prerasli prejšnje okvirje in smo organizirani v sekcije. Spletna trgovinica je eden od uspehov sekcije za zelišča  na naslovu trgovina.janezjavorski.si   Dogradili smo Javorsko energijsko pot s šestimi energijskimi točkami, izdali prospekt in imamo trenutno 77 izdelkov, ki jih tržimo za delovanje in razvoj društva.
Brez samohvale pač ne gre. Za nami so šahovski in nogometni turnirji, pohodništvo imamo  zelo radi, kot krono uspeha pa  štejemo, da je v naši Šoli dviganja uteži zrasel Luka Nejc, najboljši v Sloveniji v zadnjih desetih letih. V šoli na Javorju, kjer smo imeli prostore, je pričel s spoznavanjem osnov tehnike dviganja uteži in že po dveh letih prerasel naše okvirje in pričel tekmovati za KDU Olimpijo s katero imamo odlične prijateljske vezi. Oglejte si video.
Društvo je v fazi, ko so sekcije za zelišča, za zdrav način življenja in za pohodništvo najaktivnejše in se s športom ukvarjajo predvsem mlajši.
Vsakoletno prirejamo več delavnic za spoznavanje zelišč, več deset organiziranih pohodov in ne nazadnje je kresovanje že dobro desetletje vsakoletno druženje, ki ga z dnevom sivke in odprtih vrat pri Janezu Javorskemu tradicionalno prirejamo vsako leto.
Pred leti smo na hribu Gradišče, neposredno nad nami,  kjer je močno pozitivno energijsko polje postavili mandalo. V četrtem stoletju pred našim štetjem so tu prebivali Kelti.


Slika mandale

Člani postavimo kamen v mandalo, ga pustimo štiri tedne tam in ga nato odnesemo domov, kjer nam oddaja pozitivno energijo.

Tako se pa od nas vidi Javorje.


Slika Javorje

Naši člani so poznavalci zelišč in zato ob vonju in okusu Javorske čajne mešanice  čutila kar zaigrajo.
Bio maline, robide in smrekovi vršički, pa s pravo mero žganja spodbudijo čutila, tavžentroža v žganju pa prežene še tako nadležne trebušne težave.Slika čaji

Živa izvirska voda je pravi biser narave in z veseljem jo pijemo.

Badbinton igramo v Trzinu, saj so igrišča v bližini preveč zasedena. Ravno zaradi tega je želja po lastnem igrišču vedno večja, da bi ob sproščujoči igri uživali v neokrnjeni naravi.

V neokrnjeni naravi pa oddajamo urejene prostore za piknike, z možnostjo ulova postrvi.