Kontakt
Tamburaški orkester Šmartno
Facebook
YouTube
tamburasi.smartno@gmail.com

Manca Murn (predsednica društva)
M: 068 621 589
E: manci.murn10@gmail.com

Štefan Vidic (umetniški vodja)
M: 040 219 788
E: esancar3@gmail.com
Koledar dogodkov
26. december 2022, ob 10.00 uri

Nastop v cerkvi Sv. Martina

Šmartno pri Litiji

LATINO MARTINI 13

V soboto, 19. novembra, se je že v zgodnjih dopoldanskih urah dvorana Pungrt pripravljala na tamburašem pomemben dogodek. Priprava scene, stolov za obiskovalce, odrska scena za nastopajoče, zaščitni znak vseh Latino Martinijev - koktajl bar, letos pa je bila novost še razstava slik zadnjih 130 let ob vhodu v dvorano. Popoldan je potekala tonska vaja in zadnje priprave na koncert, potem pa samo še potrpežljivo čakanje na goste.
Ob 19:00 so nastopajoči zavzeli oder in za obiskovalce pripravili raznovrsten glasbeni program. Kot solisti so se jim na odru pridružili: Žiga Rappl, Evgen Malis, Urška Strnad in Darko Vidic, ki je poskrbel še za humorno obarvane točke. Za vezni tekst je poskrbel Luka Bregar, povezovalec je bil Boštjan Polutnik, slavnostni govornik pa Damir Zajec.
Zadovoljni nastopajoči in obiskovalci so se podružili na pogostitvi po koncertu in odpravili domov z lepimi spomini na še en tradicionalni tamburaški dogodek.
SLIKE

Razhodnja 22

 V soboto, 12. novembra smo tamburaši zaigrali na kulturni prireditvi Razhodnja 22 na Čatežu, ki je pozdravila množico udeležencev Levstikovega pohoda Od Litije do Čateža. Na prireditvi so sodelovali še pevci, folklorniki, gledališčniki in drugi glasbeniki, prireditev pa je zaključil Dejan Vunjak z Brendijevimi barabami.
Slike

3. festival medgeneracijskega povezovanja Litija

V petek, 23. septembra, smo tamburaši nastopili na zaključni prireditvi v okviru tretjega festivala medgeneracijskega povezovanja v Litiji. S tem nastopom smo tudi pričeli letošnjo glasbeno sezono, ki se je še posebej veselimo, saj praznujemo jubilejno 130. leto tamburaške tradicije v Šmartnem. Veseli nas, da smo del tamburaške tradicije in jo uspešno predajamo drugim.
Slike

Tamburaši prejeli jubilejno občinsko priznanje

V petek, 24. junija, je tamburaški trg preplavila publika ob občinskem praznovanju in podelitvi posebnih priznanj.
Tamburaški orkester Šmartno je za deset let samostojnega delovanja društva, ki ga je praznoval v letu 2020, prejel jubilejno priznanje občine Šmartno pri Litiji. V imenu orkestra je priznanje prevzela predsednica društva Manca Murn.
Zlato plaketo na področju kulturnega udejstvovanja v občini pa je prejela naša nekdanja dolgoletna tamburašica Marjanca Vidic.

Promenadni koncert

V nedeljo dopoldan, 5. junija, smo se člani tamburaškega orkestra Šmartno zbrali na šmarskem trgu pred cerkvijo in pričakali zbrane. Postregli smo s pestrim glasbenim programom, ki ga je vokalno obogatil pevec Darko Vidic.
V okviru tedna ljubiteljske kulture v organizaciji JSKD RS smo tamburaši pripravili Promenadni koncert, zadnji pred poletnim predahom. Zaigrali smo nekaj skladb za vsa useša (Ko so lipe cvetele, Kam le čas beži, Kneginja čardaša, Tempa, Venček koroških ljudskih, Slovenija od kod lepote tvoje...).
Hvaležni smo vsem, ki so se ustavili in nam prisluhnili. Veselimo se nove sezone in pestrega glasbenega dogajanja, ki je letos še pred nami. Nadobudne tamburaše in ljubitelje glasbe vabimo, da se nam pridružijo v tamburaških vrstah!
SLIKE