Domov | Aktualno | Uspeh na državnem ...

Uspeh na državnem tekmovanju - zlati s pohvalo

Šmarski tamburaši smo na letošnjem državnem tekmovanju ponovili lanskoletni uspeh in si ponovno priborili zlato priznanje s pohvalo, kar je največ kar lahko orkester na tovrstnem tekmovanju doseže.
Letošnjega srečanja tamburašev in mandolinistov Slovenije, ki je potekalo 11. aprila 2010 v Ljubljani se je udeležilo deset tamburaških orkestrov in skupin ter en mandolinski sestav.
Šmarski tamburaši smo se pod vodstvom umetniške vodje in dirigentke Helene Vidic predstavili s tremi skladbami. Najprej smo zaigrali venček prekmurskih ljudskih, v priredbi Helene Vidic, z naslovom SAN SE ŠETAO. Tudi drugo skladbo je za tamburaški orkester priredila Helena Vidic; to je bila skladba Sergeja S. Prokofijeva ROMEO IN JULIJA. Tretjo skladbo pa je za tamburaški orkester, violino in kontrabas priredil Črt Sojar Voglar; Fantazija na teme Pat in Mat – KVA JE TO? Pri slednji je pomembno vlogo odigral Samo Vidic, saj je z odlično izvedbo kot solist na violini navdušil poslušalce in žirijo. Solo na kontrabasu pa je Helena zaupala Stančiju Škarji.