Domov | Aktualno | Filmska glasba s tamburicami

Filmska glasba s tamburicami

Kulturno društvo Tamburaški orkester Šmartno pri Litiji je 24. marca 2012 v Športni dvorani Pungrt v Šmartnem izvedlo koncert filmske glasbe. Dogodek so posvetili 120-letnici tamburaštva v Šmartnem in deseti obletnici vodenja orkestra Helene Vidic.

Tamburaši, ki so se jim pridružili tudi odlični solisti, so premierno zaigrali znane melodije iz filmov Austin Powers, Pearl Habrour, Pulp Fiction, Doktor Živago, Boter, Marš na Drinu, Vesna, Prisluhni školjki, Kekec, Cvetje v jeseni ter mnogih drugih.

Tokratni koncert je bil še posebej pomemben, saj v letošnjem letu mineva že deseto leto, odkar orkester umetniško in dirigentsko vodi Helena Vidic, akademska glasbenica, komponistka in profesorica glasbe, obetavna skladateljica, doma iz Šmartnega pri Litiji. V delo s šmarskimi tamburaši vlaga veliko truda, znanja in potrpežljivosti, poleg tega pa piše tudi priredbe in avtorske skladbe.

V letu 2012 mineva tudi 120 let od ustanovitve prve tamburaške skupine v Šmartnem pri Litiji. V zadnjih devetindvajsetih letih delovanja je skupina tamburašev prerasla v enega številčno največjih in najuspešnejših orkestrov v Sloveniji.