Domov | Aktualno | Koncert Latino Martini 4

Koncert Latino Martini 4

Mladinska sekcija Tamburaškega orkestra Šmartno pri Litiji je v soboto, 1. decembra 2012, ob 18. uri v Športni dvorani Pungrt v Šmartnem izvedla koncert LATINO MARTINI 4. Na koncertu so se spomnili slovenskega Poletja v školjki in legendarnega Bicikla, v tamburaški preobleki so zaigrali znane rock skladbe skupin Queen in Coldplay, pa tudi brazilsko sambo, argentinski tango in kubanske latino ritme.

S tamburaši so nastopili Gašper Mihelič, zvezda šova X Factor Slovenija, Darko Vidic, član Slovenskega okteta in vokalistka Hana Hribar. Edinstvene premierne izvedbe skladb sta obogatila inštumentalisti Nejc Grm, zmagovalec mednarodnega tekmovanja harmonikarjev v Sydneyu in Tina Logar na klavirju.

Glasbeniki so program za koncert pripravili pod vodstvom Helene Vidic, obetavne akademske glasbenice iz Šmartnega. Pod njenim vodstvom je mladinska sekcija Tamburaškega orkestra Šmartno pred kratkim na mednarodnem tamburaškem festivalu v Novem Sadu v Srbiji v močni konkurenci skupin iz celotnega Balkana osvojila odlično tretje mesto. Tudi sicer Tamburaški orkester Šmartno že nekaj let sodi v sam vrh slovenskega tamburaštva.