Domov | Aktualno | Mladinska skupina v Novem ...

Mladinska skupina v Novem Sadu osvojila tretje mesto

Skupina mladih šmarskih tamburašev se je sredi oktobra odpravila na 12. mednarodni festival Janike Balaža v Novi Sad,  v Srbijo. Zaradi omejitve števila nastopajočih (nastopale so lahko le manjše tamburaške zasedbe) se je tekmovanja lahko udeležilo le deset naših tamburašev in sicer:  Aleksandra Bratun, Katja Banovec, Domen Malis, Andrej Savšek, Stane Škarja, Tajda Keše, Marina Eltrin, Katarina Lenart, Helena Vidic, Marika Savšek  ter naš vokalist, izjemen Darko Vidic.  Na tekmovanju je sodelovalo osem skupin. Tri iz Srbije, tri iz Hrvaške in ena iz Avstrije, slovenske barve pa smo zastopali člani Tamburaškega orkestra Šmartno. Sodelovale so samo najboljše skupine iz posameznih držav, zato je bila za nas velika čast že to, da smo bili povabljeni  na  tovrstno tekmovanje.

Naš orkester je sicer že kar nekaj let v samem vrhu slovenske tamburaške glasbe, a smo se kljub temu dobro zavedali, da nas v Novem Sadu čaka močna konkurenca. Zato se s končnim rezultatom nismo preveč obremenjevali in smo nastopili sproščeno in brez treme  ter na odru res uživali in skladbe suvereno odigrali, kar pa je očitno opazila tudi strokovna komisija, ki nam je dodelila odlično tretje mesto. Vzbudili smo veliko zanimanja med ostalimi nastopajočimi, kot tudi med publiko, saj se je naše izvajanje  precej razlikovalo od drugih. Vsi ostali nastopajoči so stavili na hitre pesmi, mi pa smo v svoje igranje vnesli še prefinjeno muziciranje s čisto tehniko in kvalitetnim zvokom.

Domov smo se vrnili izjemno zadovoljni. Spoznali smo nove tamburaške skupine in mnoge strokovnjake na področju tamburaškega ustvarjanja, od katerih smo že prejeli  povabila na naslednja tekmovanja in gostovanja.