Domov | Aktualno | Šmarski tamburaši ...

Šmarski tamburaši navdušili s slovensko popevko


Ob svoji 30-letnici je Tamburaški orkester Šmartno v soboto, 6. aprila 2013, v dvorani Pungrt v Šmartnem pri Litiji izvedel koncert "Ne čakaj na maj". Preko 600 obiskovalcev je uživalo v tamburaških priredbah znanih slovenskih popevk kot so Poletna noč, Dan ljubezni, Na vrhu nebotičnika, Ljubljančanke in Kako sva si različna.

Posebno čast je tamburašem izkazal župan Milan Izlakar, ki je orkestru v imenu Občine Šmartno pri Litiji podelil priznanje ob 30-letnici uspešnega in izvirnega delovanja na področju glasbene dejavnosti.

Pod vodstvom Helene Vidic so tamburaši izvedli tudi modernejše popevke Vlada Kreslina, Bilbi, Sester in Letečih potepuhov. Na odru so se tamburašem pridružili pevec Samuel Lucas, vodja ansambla Orlek Vlado Poredoš, solist SNG Opera in balet Ljubljana Darko Vidic, Maja Triler iz šova Slovenija ima talent, solopevki Katarina Pustinek Rakar in Hana Hribar, pianistka Tina Logar in bobnar Domen Malis. Obiskovalce je s svojimi domislicami navdušil igralec Janez Škof, ki je prireditev povezoval, strokovno pohvalo pa je tamburašem izkazal tudi skladatelj in dirigent Tomaž Habe. Člani tamburaškega orkestra so na prireditvi prejeli Gallusova priznanja za dolgoletno udejstvovanje na področju ljubiteljske glasbene dejavnosti.