Domov | Dejavnosti | Aktiv žena Plamen

Aktiv žena Plamen

V okviru TD Dolsko Plamenke delujemo že peto leto. Naš cilj je ohranjanje kulinarične dediščine in povezovanje ljudi med seboj. Delujeta dve skupini s področja kulinarike in ena skupina vezenja. Zbranih nas je 40 članic.

   

   

Vsako leto organiziramo petmesečno izobraževanje v obliki delavnic. Na njih predstavimo svoje recepte ali pa povabimo strokovnjake, da nam posredujejo svoje znanje. 
Ob naši 5. obletnici delovanja smo pripravili že tretjo knjižico.
V prvi so bile zbrane praznične jedi, v drugi pecivo, v tej pa so zbrani recepti zelenjavnih jedi in napitkov.

   
 
Marsikdo ima košček vrta, na katerem vzgaja svojo zelenjavo, kdor pa tega nima, rad poseže po kakovostno pridelani zelenjavi. Poleti in jeseni je zelenjave v izobilju in marsikatera gospodinja se ustavi pred vprašanjem, na kakšen način bi to zelenjavo še lahko uporabila.
Naša knjižica ponuja zanimive odgovore. Vsi recepti so bili preizkušeni in dobro sprejeti na naših delavnicah. Z veseljem smo jih zbrale in jih posredujemo vsem vam, saj verjamemo da imate radi zdravo in okusno hrano.


 
Za konec pa še nasvet: pridelajte svojo zelenjavo, pa čeprav v lončku na balkonu ali okenski polici, kajti ta zelenjava bo vaša, domača in veliko okusnejša od kupljene v trgovini.