Domov | Aktualno | Super starš - projekt za ...

Super starš - projekt za mlade starše

 V društvu Premik zdaj že drugo leto izvajamo projekt Super starš. V sklopu tega projekta organiziramo aktivnosti za mlade starše ob hkratnem varstvu njihovih otrok.

 Super starš, poskrbi tudi zase! To je filozofija, ki se ji trudimo slediti v projektu Super starš.

Staršem, še posebej tistim “mladim” se ob rojstvu otroka življenje popolnoma spremeni. Vse se vrti okoli otroka - stanovanje mora biti primerno zanj, prerazporedi se finančna sredstva, spremeni se preživljanje prostega časa. Prav prosti čas staršev pa smo se odločili razbremeniti mi.

In tako smo iz teorije, kjer je Urška Mikolič v diplomskem delu Mladi starši: viri moči in potrebe raziskala kakšen je življenjski svet mladega starša, prešle v prakso z izvajanjem projekta Super starš. 

Mi sami vemo koliko organizacije je potrebno, da se zbere šest prijateljev, da gredo na bowling, gresta s partnerjem na drsanje ali pa se udeležiti izobraževanja ob uri, ki vam mogoče bolj ustreza. Kakšna organizacija je potrebna šele, če moraš ob tem najti še varuško. V sklopu projekta pa mi za mlade starše organiziramo podobne dogodke, kjer se lahko sprostijo, razgibajo, izvejo kaj novega in spoznajo tudi druge starše. Poleg vsega tega pa naše prostovoljke poskrbijo za njihove otroke. 

V letošnjem drugem letu delovanja projekta smo poleg mesečnih popoldanskih aktivnosti za starše uvedli tudi dopoldanski dogodek Mami gre na kavo, ki ga izvajamo enkrat mesečno na Študentskem kampusu v Ljubljani. Dogodek je namenjen povezovanju staršev in širjenju njihove socialne mreže. Je pa seveda dobrodošel oddih od vsakdanje ruutine, kjer imajo otroci veliko prostora za igro, starši pa si lahko privoščijo vročo kavico in miren zajtrk. 

Če koga zanima še več o projektu nas poklikajte na facebook in instagram.

Če želite prvi izvedeti za naše prihajajoče dogodke se lahko prijavite na mesečne novičke. Pošiljamo jih le enkrat mesečno!

Če pa želite pomagati vas z veseljem sprejmemo v skupino prostovoljcev (varstvo, organizacija, računovodstvo, urejanje spletnih socialnih omrežij ...). Javite se nam lahko tukaj ali preko drustvopremik@gmail.com.

Če se vam doma na katerih igračah nabira prah jih z veseljem sprejmemo - otroci v varstvu jih bodo veseli (še posebno kakšnih kock, poganjalčkov - knjigic in plišastih igrač imamo dovolj).

Res zelo pa bomo veseli tudi kakršnekoli finančne donacije. Podatki za nakazilo:

PREMIK, DRUŠTVO ZA RAZVOJ IN KREPITEV SOCIALNEGA DELA
Topniška ulica 31, 1000 Ljubljana
TRR Račun: SI56 6100 0001 3483 250
SWIFT: HDELSI22prostovoljke projekta Super starš