Domov | Dejavnosti | Sekcija za razvoj ...

Sekcija za razvoj podeželja in turizma

Dejavnost sekcije je usmerjena predvsem na organiziranje ponudbe izobraževalnih vsebin, zanimivih za podeželsko prebivalstvo, pri čemer tvorno sodeluje s podjetjem Amarant iz Jevnice.

Sekcija je pod svoje organizacijsko okrilje vzela tradicionalno vsakoletno prireditev »V hvaležnost jeseni«. Doslej jih je bilo že osemindvajset in ima tako med vsemi prireditvami v kraju daleč najdaljšo tradicijo. Ves čas ohranja svojo osnovno vsebino. Osrednji dogodek prireditve je razstava kmetijskih pridelkov/izdelkov s podelitvijo priznanj za »naj pridelke/izdelke«. Prireditev skuša spodbujati aktiven odnos mladih generacij do kmetijske pridelave in postopoma širi krog zanimivih udeležencev tudi iz drugih občin.

Prireditev »V hvaležnost jeseni« je tudi kulturno obarvana, na njej pa nastopajo tako domači kulturni ustvarjalci kot tudi gostje, ki po pravilu predstavijo tudi kak zanimiv kmečki običaj z njihovega lokalnega okolja.

V okviru sekcije potekajo tudi šiviljski tečaji, udeleženci pa navezujejo tudi delovne in strokovne stike s sorodnimi okoliškimi društvi.

Sekcijo vodi Janez Kukovica.