Domov | Dejavnosti | Plesna skupina Rondo

Plesna skupina Rondo

Leta 1982 se je na pobudo Eva Kovič v društvu začela izvajati tudi plesna dejavnost. Prvi mentor je bil Igorij Parkel. Prvi plesalci so 14. decembra 1982 začeli z vajami in čez mesec dni že navdušili občinstvo s svojim krstnim nastopom.

Plesne točke pod vodstvom in v koreografiji Igorija Parkla so se v naslednjih letih pojavljale kot sestavni del mnogih kulturnih in drugih prireditev v kraju in drugod, povečevalo se je tudi število plesalcev.

Plesalke in plesalci Rondoja so se poleg domačih prireditev udeleževali tudi mednarodnih tekmovanj. Tako so plesalke pod mentorstvom Nataše Lovše in organizacijo Bože Šarbek, leta 1990 v Nijmegenu na Nizozemskem osvojile naslov evropskih prvakinj v show danceu v kategoriji od 12 do14 let. Leto zatem naslov evropskih prvakinj potrdile še v Hasseltu v Belgiji. Leta 1992 sta z mentorstvom dveh skupin Rondo l. in Rondo ll. nadaljevali Manja Rožanec in Helena Jerebič, nato pa še Ana Godec, Simona Kočar. Od leta 2019 skupini vodita Manja Ostrež Ravnikar in Žana Brilej.