Domov | Zgodilo se je

Zgodilo se je

15. Kmečki dan Društva podeželskih žena in deklet Polšnik

V soboto 18. julija 2015 je v vasici  Koprivnik na Polšniku pri Lovskem domu potekal 15. Kmečki dan. To je že tradicionalna prireditev našega društva in vsako leto si izberemo oziroma se dogovorimo za lokacijo prireditve v izbrani vasi KS Polšnik. Vsako leto v drugi vasi in na drugi kmetiji s prikazom ...

Učiteljice Podružnične šole Polšnik prejele darilo

Končno smo dočakali še en konec šolskega leta. Verjetno smo se ga veselili vsi enako, tako učenci kot starši in tudi učiteljice, ki so se celo jesen, zimo in pomlad trudile iz naših otrok narediti dobre učence.  

Srečanje pri Kmetici leta 2014 ga. Milki Podričnik

V torek 16.06.2015 smo se dve članici udeležili srečanja pri aktualni Kmetici leta 2014 na njeni domačiji na Lomu nad Mežico, kjer smo se oglasili na koncu dneva.

Tri priznanja na Festivalu potic v Gabrovki

Sobota 13.06.2015 se je odvijala 7. prireditev >>GABROVKA, TU SEM DOMA<< s pričetkom Antonovega pohoda. Istočasno je potekal >> Festival potic 2015<< z  ocenjevalno razstavo potic.

Delavnica peke piškotov v Domu Tisje

V torek 09.06.2015 sva se Izabela Nograšek in Marinka Bevc odpeljali na delavnico peka piškotov v Dom Tisje, kjer naju je sprejela ga. Renata Ozimek s katero smo se dogovorile za delavnico. 

Sodelovanje na Festivalu skupnosti v Litiji

V soboto 13.06. 2015 smo se udeležile prireditve na Valvazorjevem trgu v Litiji, kjer so nas čakale stojnice na katerih smo imele možnost predstavitve Krajevne skupnosti Polšnik in seveda našega društva.

Sodelovanje na pohodu Od Cerkvice do Cerkvice na Polšniku

Nedelja 07.06.2015 smo se zbrali na 19. Pohodu na Polšniku. Pričakalo nas je lepo vreme. Članice se vsako leto potrudimo in prispevamo k jutranji pogostitvi s pecivom, ki tekne k dobri kavi in čaju.

Uspeh na 10. Državnih ženskih kmečkih igrah v Podčetrtku

V torek 26.05.2015 je na povabilo Zveze kmetic Slovenije in lanskoletnih zmagovalk Društva kmetic Ajda  naše društvo sodelovalo na 10. Državnih ženskih kmečkih igrah v Podčetrtku. Sodelovalo je 30 društev in naše društvo je zasedlo odlično 4. mesto. 

Stojnica na prireditvi ob Dnevu jagod in špargljev

V nedeljo 24. maja 2015 je, na povabilo Društva za razvoj podeželja LAZ iz Jablaniške doline, tudi naša stojnica prispevala k 7. tradicionalni prireditvi Dan jagod in špargljev na Bregu pri Litiji.

Strokovna ekskurzija po Pohorju in pod njim

V soboto 9. maja 2015, smo se v jutranjih urah odpravili proti Slovenski Bistrici, kjer nas je čakala vodička Sonja in pot nadaljevali proti Pohorju. Tam smo si ogledali eno najbolj sodobno Cerkev. Nato smo se sprehodili po botaničnem vrtu, sledilo je kosilo v nekdanjem počitniškem domu Radenske in si ogledali ...

Srečanje pri mladi kmetici leta 2014 Darji Miklavžina

Na sončni torek, 21. aprila 2015, sva se Izabela in Marinka na Trojanah pridružili Društvu kmetic, žena in deklet na podeželju Izlake – Mlinše - Kolovrat in se skupaj odpeljale v Škale nad Velenjem. Tam je namreč letos potekalo srečanje z mlado kmetico leta 2014, ga. Darjo Miklavžina.

Delavnica domačih mazil z Darjo Rojec

Darja Rojec nas je na delavnici, ki je bila v ponedeljek 20. aprila 2015, popeljala v svet domačih krem, mazil in razpršilcev. Predstavila nam je izdelavo kreme za suho kožo za obraz in roke, mazila za boleče noge, razpršila proti komarjem in klopom ter naravnega dezodoranta. Za pripravo teh pa potrebujemo le nekaj ...

Stojnica na pohodu Po obronkih Jablaniške doline

Zadnjo soboto v marcu smo na povabilo organizatorjev pohoda Po obronkih Jablaniške doline imele ob poti stojnico z domačimi dobrotami.

Srečanje s članicami Društva podeželskih žena Lukovica ob materinskem dnevu

Štiri članice Društva podeželskih žena in deklet Polšnik: Izabela, Marinka, Zdenka in Marija smo se z veseljem odzvale povabilu Društva podeželskih žena Lukovica in se odpravile na srečanje v Lukovico. Zbrale smo se v čudoviti okolici Gradiškega jezera, kjer je bilo zbirno mesto. Tam smo se srečale še z ...

Nasveti in izkušnje iz prve roke ga. Darje Rojec

V torek 24. marca nas je obiskala ga. Darja Rojec, ki je sama preživela dva raka in mesojedo bakterijo. Kljub temu je polna energije in zavzeta prostovoljka v Slovenskem združenju za boj proti raku dojk Europa Donna. Pripravlja že četrto knjigo, ki bo nadaljevanje knjige "Nasveti in izkušnje iz prve roke" z ...

Udeležile smo se Občnega zbora Zveze kmetic Slovenije na Trojanah

Tri članice smo se v sredo, 20. marca, udeležile Občnega zbora Zveze kmetic Slovenije (ZKS) na Trojanah. Poleg dejavnosti, ki so bile predstavljene za lansko leto in dejavnosti, ki bodo sledile tudi letos, smo se seznanile tudi z naravnim zdravljenjem imenovanim Naturopatija.

Predavanje z ga. Ano Ogorelec o semenih

V sredo, 18. marca nas je obiskala ga. Ana Ogorelec, strokovnjakinja in specialistka za zelenjadarstvo s Kmetijsko gozdarskega zavoda Ljubljana. Poučila nas je o pravilnem odbiranju rastlin za nadaljnje sejanje in predstavila semena, katera prodaja edina semenska hiša v Sloveniji, Semenarna Ljubljana.

Članice DPŽD na občnem zboru KORK Polšnik

Kar nekaj članic se nas je v nedeljo udeležilo predavanja, ki ga je organizirala KORK Polšnik. Predavanje je bilo na temo bolezni, ki prizadene predvsem starejšo populacijo – demenca.

Občni zbor 2015

V soboto 21.02.2015 smo imele članice Društva podeželskih žena in deklet Polšnik 15. Občni zbor v gostilni Juvan na Polšniku. Po uradnem delu je sledilo zabavno druženje ob okusni večerji in dobrotah naših članic.

Jedi naših babic na malo drugačen način

Članice DPŽD Polšnik smo imele v sredo 11.02. 2015 kuharski tečaj starih jedi naših babic na sodobnejši način priprave okusnih jedi in pogostitev gostov. Tako so naše brbončice presenečeno ugotovile, da so zelo dobre jedi iz ješprenja, ajde, prosene kaše in kislega zelja.