Domov | Zgodilo se je

Zgodilo se je

Zeliščarska delavnica

V sredo, 12.11. 2014 se je 15 članic DPŽD Polšnik udeležilo zeliščarske delavnice na domačiji Pivec. Ga. Jožica Bajc Pivec nas je povabila v svojo prijetno toplo delavnico in nam tam pripravila vsestransko domače zeliščno mazilo.

Izbor za kmetico leta 2014 v Zagorju

V četrtek, 16.10.2014 je bila v Kulturnem domu DD Zagorje ob Savi prireditev in izbor Kmetice leta 2014.

Srečanje društev podeželskih žena, deklet in kmetic občine Litija in Šmartno pri Litiji

V soboto smo se z veseljem odzvale na povabilo Društva kmetic Litija in Šmartno pri Litiji in KGZ Ljubljana in se v Litiji srečale z ostalimi članicami društev podeželskih žena in deklet ter kmetic občin Litija, Šmartno pri Litiji.

Izlet v Lesce in okolico

V soboto zjutraj se je pet članic DPŽD Polšnik, kljub vodi po cestah odpravilo proti Zagorju, kjer nas je čakal avtobus. Peljale smo se na srečanje kmetic Slovenije v sodelovanju z društvi Gorenjske regije v Lesce. Med potjo smo pobirali še članice drugih društev in ob pol devetih že prispeli na cilj, v Sadovnjak ...

Pohod na Kum

Tradicionalnega pohoda na Kum se je udeležilo tudi nekaj naših članic.

Kmečke igre na Rogli

Devete državne ženske kmečke igre je Zveza kmetic Slovenije organizirala, v soldelovanju z lanskoletnimi zmagovalkami, na Rogli. Tri članice našega društva smo se prijavile in z veseljam sodelovale na igrah.

14. kmečki dan na Kmetiji Končar

V soboto, 19. 7. 2014 je v Stranskem Vrhu  potekal 14. Kmečki dan. Prireditev vsako leto v drugem kraju KS Polšnik organizira Društvo podeželskih žena in deklet Polšnik. Kopanje krompirja s kopačo in motiko, priprava in degustacija praženega krompirja in domačega skutnega namaza, pletenje venčkov iz bršljana, ...

Poticijada v Gabrovki

Društvo podeželskih žena Gabrovka je tudi letos organiziralo Poticijado in nas ponovno povabilo k sodelovanju. Ker že vsa leta pridno sodelujemo, se nas je nekaj članic odločilo, da preizkusimo naše znanje in spretne prstke.

Obisk pri Mariji Podobnik, kmetici leta 2013

Štiri članice smo se zbrale,
da bi kmetico leta obiskale.
Do samostana se z avtom odpeljale
in se z drugimi društvi povezale.

Kuharski tečaj: priprava pogostitev za skupine ob različnih priložnostih

Dne 25.06.2014 smo imele članice DPŽD Polšnik in Društvo za razvoj podeželja LAZ še zadnjo delavnico iz projekta Dobrote iz srca. Delavnice se je udeližilo 32 članic in članov obeh društev. Ga. Darja ...

Ogled dobre prakse - Prekmurje 2014

Ogled dobrih praks je bil del projekta Dobrote iz srca, ki ga je finančno podprlo LAS Srce Slovenije. V partnerstvu ga izvajata Društvo podeželskih žena in deklet Polšnik in Društvo za razvoj podeželja LAZ. Tako smo ...

Velikonočne dobrote

Velikonočne jedi imajo pomembno mesto med velikonočnimi prazniki. Zato si jih brez šunke, pirhov, hrena in potic le-te že skoraj težko predstavljamo. Tako nam je bila v torek, 15. 4. 2014  v Gostilni Pustov mlin prestavljena peka kokosove, orehove in pehtranove potice ter pletenic in velikonočnih ptičkov.

Kuharski tečaj z Robertom Merzelom

V mesecu marcu smo imele članice društev kuharski tečaj z Robertom Merzelom, ki je priznani šef kuhinje v državnem protokolarnem objektu Brdu in izvaja različne kuharske delavnice.

Pustna delavnica v Pustovem mlinu

Ob pustu nas spremljajo različne cvrte dobrote, zato smo v okviru projekta Dobrote iz srca, polšniške gospodinje pripravile brezplačen tečaj pustnih dobrot. Tečaj smo imeli 03. marca v gostilni Pustov mlin.

Tradicionalne jedi in njihova sodobna uporaba

V četrtek, 16. januarja 2014 je v gostilni Pustov Mlin potekala kulinarična delavnica Tradicionalne jedi in njihova sodobna uporaba. Z lokalnimi gospodinjami in ponudniki hrane smo zapisali stare recepte, ki jih bomo obiskovalcem lahko ponudili kot okus našega območja.