Domov | Dejavnosti | Skupina SLOVENJ GRADEC, ...

Skupina SLOVENJ GRADEC, 4.05.2015Kje telovadimo
: na Štibuhu za Tretjo osnovno šolo, Park miru.

Kdaj: ob 8.00 uri

Kontaktna oseba 1: Marjeta Slabe
tel.: 051/626 368
e-mail: mail marjeta.slabe@gmail.com

Kontaktna oseba 2: Dragica Lahovnik
tel.: 041/493 315
e-mail: dragicalahovnik@gmail.com

OBVESTILA SKUPINE SLOVENJ GRADEC


2017
___________________________________________________________________________
4.05.2017 - praznovanja 2. obletnice skupine Slovenj Gradec. Zanimiva je torta z logotipom.več v
Fotogaleriji...
___________________________________________________________________________
2015
___________________________________________________________________________

Šola zdravja, skupina Slovenj Gradec, je praznovala šele prvih osem mesecev svojega delovanja. Začeli smo v maju 2015 na pobudo Ekološkega društva Slovenj Gradec. Po dveh tednih je nastala še skupina Turiška vas in po nekaj mesecih skupina Stari trg. Na jesen se nam je pridružila četrta skupina Pameče-Troblje. Letos spomladi pričakujemo novo skupino na Legnu.

Ponosni smo, da se je naša aktivnost obdržala in neprestano pridobivamo nove člane, predvsem seveda članice. Kaže, da se nas moški malo bojijo, zato jih prijazno vabimo v svoje vrste, ne bo jim žal.

Prvega pol leta delovanja smo obeležili s pohodom na Grad, izvedli vaje 1000 gibov v čudoviti okolici, celo mala rojstnodnevna torta ni manjkala.

Skupina Turiška vas nas je povabila na ogled KOCERODa, koroškega centra ravnanja z odpadki. Spoznali smo njihovo proizvodnjo in nov center uporabe starih predmetov, ki so še lepo ohranjeni in uporabni. Center je res vreden ogleda. Telovadbo smo izvedli na tovarniškem dvorišču, pridružili so se nam tudi njihovi delavci.

Leto 2015 smo zaključile s prijetnim druženjem v Mladinskem kulturnem centru, prvič smo zapele našo "himno" in si zaželele veliko dobrega v letu 2016.

V Slovenj Gradcu ne telovadimo dolgo, če se primerjamo s tistimi skupinami, ki so začele že kar na začetku delovanja društva. Smo pa zagnane in vse bolj prepričane, da je jutranja telovadba prava stvar. Veliko nam pomenijo jutranja druženja tudi zaradi vezi in prijateljstva, ki nevsiljivo nastaja med nami. Radi se šalimo, to nas samo še bolj povezuje. V zimskem času nas telovadi manj, ker nizkih temperatur ne prenaša vsak enako. Iz prelepega travnatega okolja smo se preselili na asfaltirano igrišče. In ob eni takih jutranjih razmigovanj, ko smo delale GLAVO V TRAVO, se zasliši v bolečini: "Auuu!" od prve sosede z desne. "Madonca sem treščila z glavo v asfalt!" Naj bo to vsem v poduk! Pazite se, ko vaje izvajate preveč zavzeto.


________________________________________________________________________________________

19.11.2015
- pol leta telovadbe v Slovenj Gradcu.

      Foto: Marija Obreza
________________________________________________________________________________________: