Domov | Dejavnosti | Skupina KANIŽARICA (Bela ...

Skupina KANIŽARICA (Bela krajina), 15.04.2014

Skupina je začela telovaditi 15. aprila 2014.



Kje telovadimo: na igrišču v Kanižarici

Kdaj: telovadijo vsak dan od 7.30 do 8. ure razen nedelje in praznikov


 

 
Predstavitev ob krajevnem prazniku
 
Smo skupina iz majhnega kraja blizu Črnomlja, v kateri je 17 aktivnih članov, in sicer 14 žensk in trije moški. Povprečna starost je 65 let. Smo zelo pridni in disciplinirani, nikoli ne zamujamo in malokdaj kdo manjka, skratka imamo se zelo lepo.
 
Ko sem v začetku povprašala nekaj žensk, če bi hodile na jutranjo vadbo, sem bila prav presenečena, ker ni nobena odklonila, tako sem si rekla: "pa začnimo!". Skoraj cel mesec smo se vozili v Črnomelj k naši Lidiji. Ko smo vaje osvojili, smo šli "na svoje" in 15. aprila bomo upihnili že prvo svečko. V skupini je najstarejša članica stara 83 let in najstarejši član 82. Oba sta zelo gibčna, kar se vidi tudi na sliki.
 
Vsi, ki izvajamo vaje po dr.Grishinu smo zelo zadovoljni z njimi. Dobro se počutimo in smo srečni, da je vadba prišla tudi k nam. Tudi za sam kraj je to velik dogodek, saj so bila prvič, od kar imamo igrišče, okrašena tudi drevesca pred vhodom, seveda v oranžni barvi. Vsi si želimo samo eno, da bi še dolgo lahko telovadili.
Na jutranji telovadbi sem dala predlog, da se predstavimo ob našem krajevnem prazniku in krajanom na kratko pokažemo vaje.
 
Vsi so se strinjali. Pred nastopom je bilo malo treme, saj nas je mnogo stalo prvič na odru. Ta je bil na prostem, pod velikim šotorom. Najprej sem gledalcem vaje predstavila, potem pa smo jih praktično pokazali.
K telovadbi smo povabili tudi gledalce in z nami je telovadilo kar nekaj otrok. Na koncu smo zapeli našo himno in bili nagrajeni z velikim aplavzom.
 
Zapisala in fotografirala: Bernarda Ravnikar


Skupina Kanižarica poleti....



.... in skupina pozimi.