Domov | Dejavnosti | Skupina PREBOLD, 18.03.2016

Skupina PREBOLD, 18.03.2016

Kje telovadimo: v Gaju, kjer so v bližini tudi prostori Društva upokojencev z nadstreškom,ki ga uporabljamo v slučaju slabega vremena.

Kdaj: vsak delovni dan od 8.00 do 8.30OBVESTILA SKUPINE PREBOLD:

Na zboru članov Društva upokojencev Prebold 6.03.2016 sem imela priložnost, predstaviti Društvo šole zdravja in njihov projekt: "Uvajanje jutranje telovadbe v vsa urbana okolja, ki ljudem pomaga, da se razgibamo". Predlagala sem, da s telovadbo v Preboldu pričnemo 14. marca, ob 8.00 uri v Gaju, kjer so v bližini tudi prostori Društva upokojencev z nadstreškom,ki ga uporabljamo v slučaju slabega vremena. Za vse organizacijske in prostorske rešitve, je zaslužna gospa Marta Praprotnik. Brez nje telovadbe še ne bi bilo.Telovadba je vsak delovni dan od 8.00 do 8.30 in deluje zaenkrat kot sekcija Društva upokojencev Prebold.
Pred mesecem in pol, sem predlagala, da postanemo tudi skupina Društva šole zdravja, vendar se je večini zdela članarina previsoka, zato smo se dogovorili, da jo zberemo v dveh obrokih. Prvi obrok je vplačalo 24 udeležencev, drugi obrok bomo pobrali v začetku avgusta, tako, da bomo vse formalnosti uredili do konca avgusta letos.
Še o strukturi in udeležbi upokojencev:
Prvi dan 14.03. se je telovadbe udeležilo 18 udeležencev nato je število naraščalo do številke 38 in nato variiralo med 32 in 40. Sedaj nas v poletnem času prihaja med 25 in 30 udeležencev.
Starostna struktura je naslednja: največ jih je med 60 in 68 let. Druga močnejša starostna skupina je med 70 in 79 let. Je pa tudi nekaj starejših nad 80 let in celo zelo vitalna gospa, stara 90 let.Telovadi tudi nekaj moških. Med njimi je tudi predsednik društva upokojencev, ki s svojo aktivnostjo pripomore k večji udeležbi.
Lep pozdrav, Blanka Bogataj